Lókút

A község hivatalos honlapja

Általános közzétételi lista


A negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún. A várakozással teli hetek nagyon aktívan teltek az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport életében.


December 14-én együtt ünnepelt két karitász-munkatárs a pszichiátriai betegeknek rendezett karácsonyi ünnepségen, majd egy nappal később, a fogyatékosok karácsonyának meghitt hangulatú ünnepségén szintén volt képviselete a karitatív szervezetnek. A szeretet, az egymásra figyelés, a közös beszélgetés mindnyájuk számára örömöt és feltöltődést jelentett – mondta el Ulrich Józsefné csoportvezető, aki a katolikus karitász karácsony előtti jótékonysági akcióiról is beszámolt.
 
Hetvenhárom zirci és közigazgatásilag Zirchez tartozó településrészen élő rászoruló család – több mint 230 fő – kapott értesítést arról, hogy december 17-én a karitász irodájában karácsonyi csomagot vehetnek át. A „jó tündér” keze idáig is elért, egy anonim adományozó 500 000 forint értékben tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szert juttatott a karitászon keresztül a rászorulóknak, amiért ezúton is köszönetüket fejezik ki. Ezt a támogatást a karitász a jótékonysági délután bevételéből és a Főegyházmegyétől kapott pályázati pénzből kiegészítette, így nagyon sok mese- és szépirodalmi könyv is került a csomagokba.


A karitász irodáját megtöltötték a csomagok, melyeket most szombaton osztottak szét a rászorulók részére (Fotó: Stúdió KB)

Egy másik adományozó tíz zsák burgonyát ajánlott fel, ami szintén nagy segítség volt. A Fapiac Kft-től Tátrai Gábor két rászoruló családnak tűzifát szállított. A jótékonysági délután bevételéből négy rászoruló család kapott tűzifát. Az adományokkal elviselhetőbbé, gazdagabbá, melegebbé sikerült varázsolni karácsony szent ünnepét ezekben a családokban. A csomagok kiosztásánál a három karitász önkéntesen kívül két középiskolás „angyalka” szorgos keze is nagy segítséget jelentett – tudtuk meg a zirci karitász csoport vezetőjétől.   

A karitász aktivitása karácsony utolsó hetében is folytatódik. Két munkatársuk tartós élelmiszer- és mosószercsomagot szállít ki a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Zirci Utógondozó Otthonába, ahol tizenkét 18 és 22 év közötti fiatalnak van átmeneti otthona. December 23-án pedig az egyik társuk az ünnepekre kórházban maradt ápoltakat látogatja meg. Minden beteg ágyához elmegy egy kis édességgel és reményt adó gondolatokkal.


A katolikus karitász a segítségnyújtás mellett a hálálkodásról sem feledkezik meg: köszönetet mondanak mindazoknak, akik egész évben támogatták, segítették a munkájukat, és ezt a segítséget, támogatást örömmel adták tovább rászoruló embertársaiknak. Zirc minden lakójának boldog, békés, áldott Karácsonyt kívánnak!  


Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Július 2024  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Friss események

Nincs aktuális esemény

Elérhetőségeink


Lókút Község Önkormányzata

 

Cím:
8425 Lókút,
Bem József utca 25.

Ügyfélfogadás:
Hétfőtől - péntekig: 800-1200

Telefon: 06 (88) 588-130
Email: k7304@koznet.hu