Lókút

A község hivatalos honlapja

Általános közzétételi lista


Élő ajándékkosarat kaptunk, és meglepetésekben is volt részünk a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület második, újabb nagy sikerű Karácsonyi Gálaműsorán, melynek a Reguly Antal Szakképző Iskola tornacsarnoka adott otthont.

 
A vendégeket Kertyané Kőrösi Zsuzsanna műsorvezető köszöntötte, a gálaműsort dr. Benczik Ágnes Adrienn önkormányzati képviselő, a Képviselő-testület Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta a mozgás egészségformáló hatását, amelyet személyesen is tapasztal, hiszen mint elmondta, idén ritkábban látta a táncos gyerekeket a rendelőjében. Hozzátette: céljuk van, örömüket lelik abban, amit csinálnak, és ez jó hatással van a lelkükre, ezen keresztül pedig az immunrendszerükre is. Beszélt arról is, hogy mindazok, akik valamilyen formában részt vesznek az egyesület életében – gyerekek, szülők, nagyszülők, oktatók, vezetők – igazi csapattá kovácsolódtak, ami nagyon fontos egy kisváros életében, a fejlődésüket pedig közösen kell segíteni.
 
Csengettyűvel a kezükben először a legkisebbek léptek színpadra, és a „Hull a pelyhes fehér hó” eléneklését követően boldog karácsonyt kívántak a szép számmal összegyűlt közönségnek.

A gálaműsor széles keresztmetszetét adta a tánccsoportból idén egyesületté terebélyesedő közösségben folyó egyre sokoldalúbb tevékenységnek. A különböző egyéni és csoportos énekes-táncos produkciók, új koreográfiák, szólók, duettek mellett hallhattunk verset, hegedűjátékot. „Kicsik”, „nagyok” együtt szórakoztatták a közönséget, és vendégelőadók is színpadra léptek: Thurzó Ágnes, számos énekverseny győztese, Vincze Kitti és Kozma József magas-osztályos versenytáncosok, Gotthard Ádám és Csejtei János az egyre népszerűbb veszprémi „The Company Live Band” zenekarból.   

Jól ismert filmbetét-dalok, karácsonyi énekek, magyar és külföldi popslágerek hangzottak el, a „minimanók” hóemberről daloltak és táncoltak, szavak helyett a tánc beszélt a mini lánykák előadásában. Vérpezsdítő latin tánc fokozta a hangulatot, jártunk Afrikában, találkoztunk az Oroszlánkirállyal és meghallgathattuk a Dzsungel imáját is. Az idei évben megalakuló, szintén az egyesület keretei között működő balatonkenesei csoport növendékei is bemutatkoztak. Zárásként az egyesület minden tagja együtt énekelt, kifejezve ezzel az összetartást is. 
 
Az egyesületben folyó képzés nemrégiben balett-oktatással egészült ki, melyet Finta Dóra diplomás táncpedagógus vezet. A gyerekek csoportos tánckoreográfiáit, duóit és néhány szóló táncát Kertay Zsuzsanna táncoktató állítja össze és tanítja be, aki már a kezdetek óta foglalkozik a gyerekekkel. Munkájának gyümölcse már most beérett, a gálaműsor sikerében elévülhetetlen érdemei vannak.  

 

Az idei esztendő számtalan fellépést és versenyeredményt hozott a táncosok számára, amelyet egy kis jutalommal méltányolt a vezetőség. A díjakat Vincze Lajosné egyesületi elnök, alapító adta át. Elismerő érmet vehetett át Horváth Kiara, Kovács Anna, Révész Dóra, Pfisztner Loretta, Répás Zsófia, Hajba-Spanberger Hanna, Simon Rebeka, Vessző Ivett, Spanberger Zsuzsa, Kovács-Csillag Anikó és Vincze Kitti. A szülőkről, az önzetlen segítőkről sem feledkeztek meg: a műsor végén a közös munka örömére elénekelték a „Hallelujah” című dalt, a színpadról pedig sok-sok gyertya ragyogott.

 

Kelemen Gábor
 

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Július 2024  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Friss események

Nincs aktuális esemény

Elérhetőségeink


Lókút Község Önkormányzata

 

Cím:
8425 Lókút,
Bem József utca 25.

Ügyfélfogadás:
Hétfőtől - péntekig: 800-1200

Telefon: 06 (88) 588-130
Email: k7304@koznet.hu