Lókút

A község hivatalos honlapja

Általános közzétételi lista

Évi utolsó rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen elfogadásra kerültek többek között az étkeztetetési díjak is.

A nevelési intézményekben alkalmazandó térítési díjaknál az általános iskolai ellátás háromszori étkezés esetén, valamint az általános iskolai tízórai ára 5-5 forinttal, a kollégiumi ellátás háromszori étkezés esetén 65 forinttal, a kollégiumi reggeli 45 forinttal, a kollégiumi és a középiskolai ebéd egyaránt 55 forinttal emelkedik, míg a kollégiumi vacsora 35 forinttal csökken. Az önkormányzat fenntartásában, illetve működtetésében lévő konyhák vendégétkeztetési bruttó térítési díjai a felnőttek esetében adagonként 5 forinttal emelkednek. Arról is döntött a testület, hogy a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet alapján nyújtott helyi járatú diák és nyugdíjas autóbusz-bérlet támogatásának mértékét nem emeli meg. A lakások bérletéről, s azok díjairól szóló rendelet módosítását is elfogadták a képviselők. Itt minimális változásról van szó, a piaci alapú nem társasházi, összkomfortos bérlakások lakbére havi 773 Ft/m2-ről 795 Ft/m2-re emelkedik.   
 

A gyermekétkeztetéssel kapcsolatos intézményi térítési díjak általános forgalmi adót tartalmazó összegei 2015. január 1. napjától

1./ Bölcsődei étkezés (négyszeri étkezés) 450 Ft/nap
2./ Óvodai ellátás (háromszori étkezés) 400 Ft/nap
3./ Óvodai tízórai 85 Ft/nap
4./ Óvodai uzsonna 75 Ft/nap
5./ Óvodai ebéd 240 Ft/nap
6./ Általános iskolai ellátás (háromszori étkezés) 530 Ft/nap
7./ Általános iskolai tízórai 125 Ft/nap
8./ Általános iskolai uzsonna 105 Ft/nap
9./ Általános iskolai ebéd 300 Ft/nap
10./ Kollégiumi ellátás (háromszori étkezés) 700 Ft/nap
11./ Kollégiumi reggeli 180 Ft/nap
12./ Kollégiumi vacsora 165 Ft/nap
13./ Kollégiumi ebéd 355 Ft/nap
14./ Középiskolai ebéd 355 Ft/nap

Tervezési folyamatok hosszú sora került napirendre, melyek közül többet már valamilyen formában tárgyalt a testület a novemberi ülésen is. Megtörtént a vállalkozó kiválasztása a városi közvilágítás-korszerűsítés részfeladatainak tervezésére, a Reguly Antal utca Bakonybéli utcától a Malom-árokig terjedő szakaszának csapadékvíz-elvezetés felújításának engedélyezéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítésére, a Zirc-Akli és Szarvaskút városrész szennyvízkezelését és az Alkotmány u.-Fáy A. u.-82. számú főút rendezési tervben kijelölt összekötő út, továbbá a környékén található ingatlanok közlekedési feltárását megalapozó tanulmányterv kidolgozására. Döntés született a 2014–2020 közötti időszak terület- és településfejlesztési, valamint ágazati operatív programokban a Zirc várost érintő projektjavaslatokkal kapcsolatos tervezési feladatokról, és elfogadásra került a Belügyminisztériummal kötendő együttműködési megállapodás a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának az elkészítésére is.  


 

Rendeződik az áruház mögötti önkormányzati tulajdonú terület sorsa is a jövőben, a felső temetőben pedig járda épül. Megtörtént a pályázat elbírálása a következő évben elvégzendő meghatározott városüzemeltetési feladatok ellátására.


A bérmunkákra kötött szerződéseit egy évvel, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-vel a gyepmesteri-állatmentési tevékenység ellátására vonatkozó szerződést 2019. december 31-ig hosszabbította meg a testület. Jóváhagyásra került a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével kötendő ellátási szerződés is, mellyel lehetőség nyílik arra, hogy igény esetén Zircről legalább két igénybevevő kaphasson ellátást a várpalotai hajléktalanszállón.


Zirc, Lókút és Borzavár a jövőben már nem csak közös önkormányzati hivatalt tart fenn, hanem a három település óvodája is társulás formájában működik majd. Borzavár Községi Önkormányzat – miután a zirci képviselő-testület kifejezte egyetértését a szándékkal – 2015. augusztus 1-jétől csatlakozhat a Zirc és Lókút Óvodatársuláshoz.

Az idei ünnepre már több fény költözött a belvárosba, s a képviselő-testület decemberi ülésén elszánta magát a város díszkivilágításának jövőbeni még látványosabb fejlesztésére. A jégpálya bérlése egyelőre megmaradt a „jó ötlet” szintjén, abban viszont egyértelmű volt a képviselők állásfoglalása, hogy az elképzelést jövőre valóra szeretnék váltani.
  

Kelemen Gábor
 

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Július 2024  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Friss események

Nincs aktuális esemény

Elérhetőségeink


Lókút Község Önkormányzata

 

Cím:
8425 Lókút,
Bem József utca 25.

Ügyfélfogadás:
Hétfőtől - péntekig: 800-1200

Telefon: 06 (88) 588-130
Email: k7304@koznet.hu