Lókút

A község hivatalos honlapja

TÁJÉKOZTATÓ
Tisztelt Lókúti Lakosok!
 Lókút község polgármestereként a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a lókúti állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében
az alábbi intézkedéseket rendeltem el:

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020.(III.14.) Korm.rendelet 2. §-ban kapott felhatalmazás alapján

2020. március 16. napjától határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltem el a
Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Lókúti Tagintézményében

Könyvtárunk 2020. március 16. napjától a látogatók számára zárva tart.

Falugondnoki szolgálat által a szociális étkeztetés továbbra is biztosított. A gyógyszerek kiváltásában, bevásárlásban az idősek mellett a kismamák, és a picibabások is kérhetik/ kérjék/ kérjék a falugondnok segítségét. Az igényt kérem, telefonon jelezzék!

Orvosi rendelés: személyesen csak sürgős, fontos esetben keressék fel a rendelőt!
- gyógyszerigényüket telefonon jelezzék a rendelési idő alatt.
- enyhe légúti betegség, nátha, orrfolyás stb. vagy akut egyéb ok pl.: hasmenés, hányás miatt    maradjanak otthon, telefonon jelezzék
- szakorvosi gyógyszerjavaslatok automatikusan érvényben vannak a járvány idejéig, illetve utána 90 napig


Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot, Lókút községet is érintő
Zirc Város Polgármester
által elrendelt intézkedésekről:

A Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás 2020. március 16. napjától határozatlan időre szünetel. A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – mérlegelést követően – lehetséges.
Kérem az ügyfeleket, hogy az ügyintézőkkel telefonon, vagy elektronikus levél útján – hivatali kapura történő megküldéssel –, nem hatósági ügyben e-mailon (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) tartsák a kapcsolatot és intézzék ügyeiket.

Hivatali kapu elérhetőségek: ZIRCONK, KRID: 240683711; PMHZIRC, KRID: 506293306; LOKUTONK, KRID: 340672997Központi elérhetőség: 06-88/593-700, 06-88/593-702, valamint a https://zirc.hu/onkormanyzat/zirci-kozos-onkormanyzati-hivatal-ugyintezes/zirci-kozos-onkormanyzati-hivatal oldalon megtalálható telefonszámokon.
Ez a változott ügyfélfogadási rend a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal LókútiKirendeltségére (Lókút, Bem József utca 25. Telefonszám: 06-88/588-130,
E-mail: 
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. is vonatkozik.
A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban március 17-től a nappali ellátásokat nyújtó intézmények ZÁRVA lesznek, így az Idősek Klubja és a Segítő Kezek Háza a fogyatékosokat, pszichiátriai betegeket ellátó részek és a fejlesztő foglalkoztatás is szünetel. 
A közösségi ellátás pszichiátriai betegek részére - a személyes találkozások korlátozása, első sorban telefonon való kapcsolattartással.

A védőnői szolgálat munkatársai a kialakult helyzetre való tekintettel csak indokolt, halaszthatatlan esetben látogatnak családot, a tanácsadások szünetelnek. Telefonos kapcsolattartást biztosításra kerül.
Minden épületünkben ügyeletet és az eddig is ismert telefonos elérhetőségeket biztosításra kerül.
Kérem az ügyfeleket, hogy az ügyintézőkkel telefonon, vagy elektronikus levél útján – hivatali kapura történő megküldéssel –, nem hatósági ügyben e-mailon (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) tartsák a kapcsolatot és intézzék ügyeiket.

Hivatali kapu elérhetőségek: ZSZSZK, KRID: 644944981 PMHZIRC, KRID: 506293306;

Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálata és Központjánál (Zirc, Alkotmány u. 14.) a személyes kapcsolattartást határozatlan ideig korlátozásra kerül. 
Kérem az érintetteket, hogy a családsegítőkkel és az esetmenedzserekkel telefonon (88/416-936) vagy elektronikus levél útján – hivatali kapura történő megküldéssel –, nem hatósági ügyben e-mailon (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) tartsák a kapcsolatot és intézzék ügyeiket.

Hivatali kapu elérhetőség: ZOSZK,   KRID azonosító: 541984978

A személyes ügyfélkapcsolat a családsegítőkkel és az esetmenedzserekkel telefonon (88/416-936) egyeztetett időpontban, halaszthatatlan ügyben – lehetséges.

Tájékoztatom továbbá a lakosokat, hogy hivatalos értesítés hatóságilag elrendelt házi karanténban lévőkről, valamint Koronavírussal fertőzött személyről/személyekről nem érkezett.
Aki külföldről érkezett haza, vagy külföldi vendége van, kérem az illetővel egy háztartásban tartózkodók tartsák be az önkéntes 14 napos karantént!

Szeretném, ha ez az egymásra figyelés, a többiek iránti felelős magatartás jellemezné a következő időszakunkat. Szerencsére nem csak Lókúton, de a környezetünkben sem tudunk még fertőzöttről. Próbáljuk ezt elősegíteni azzal is, hogy betartjuk a higiénés szabályokat,  csak a szükséges időre és helyre megyünk ( munka, bevásárlás), kerüljük a szoros kontaktust (kézfogás, puszi).

És ami még nagyon fontos: ne keltsünk pánikot álhírek megosztásával!

A járvánnyal kapcsolat hiteles, friss információ a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvasható.
Vegyük komolyan a szabályokat!
Nagyon vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk az idősekre!

Keressenek bennünket bármilyen problémájuk adódik alábbi elérhetőségeken:
88/588-130
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
@onkormanyzat.lokut
falugondnok: Vincze Csaba 20/4666811
Megértésüket, türelmüket köszönöm.
Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid
polgármester


- Kérdések és válaszok az új koronavírusról
- Terjedhet-e a koronavírus ivóvízzel vagy szennyvízzel?
- Élelmiszerek érintettsége a koronavírussal kapcsolatosan

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Április 2020  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Friss események

Nincs aktuális esemény